
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
--
Składniki
- 1000 gramów miąższu arbuza, wypestkowanego i pokrojonego w kostke
- 500 gramów cukru brązowego
- 2 łyżki soku z cytryny
- 1 pektyna jablkowa
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Arbuza przygotowac wieczorem: pokroic w kostke, wypestkowac, zostawic na cala noc na durszlaku, by obciekl. Nastepnie: do
"Blokada naczynia miksującego" wlozyc wszystkie skladniki: 40min / 100° / obr 2. Pòzniej: 20min / Varoma / obr 2 (bez miarki, przykryc koszyczkiem). Przelac do sterylizowanych sloiczkòw. Marmolada z arbuza nie bedzie gesta, jak inne. Po ok. 2 tyg. zgestnieje nieco. Swietna jest zima do koktajli mlecznych, jogurtowych.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Chętnie wypróbuję
Dziękuję za pomysł i przepis, pozdrawiam!
Marmolada z samego arbuza nie gestnieje, tak jak inne marmolady, dzemy, niestety. Gestnieje troche po ok. 2 tygodniach, albo w lodòwce. Jest " diabelnie" slodka, wiec wiecej cukru dodawac nie trzeba
. Uzywam do mlecznych koktajli, albo z jogurtem naturalnym, jest super i zima pije troche lata

OOO marmolada z arbuza, nigdy takiej nie jadłam ani nie widziałam. Wypróbuję napewno. Dzięki Vercia za super pomysł
Na pewno wypróbuję, nigdy nie przetwarzałam arbuza, uważałam ten owoc za sezonowy... Człowiek całe życie się uczy
Dzięki! Podoba mi się zwłaszcza to wykorzystanie do koktajli.