 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                20min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                20min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     4 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Trudny
                            
                            
                            Przepis jest testowany
                        
                                                            - TM 31
opublikowany: 17/11/10
                            
                zmieniono dnia: 22/10/14
                    Składniki
- 1 łyżka oliwy z oliwek, extra virgin
- 2 jajka, (po 60 g)
- 200 g mąki pszennej, plus dodatkowa porcja
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki, wyrobić 2min/  "Blokada naczynia miksującego" / "Blokada naczynia miksującego" / "Ciasto" . Ciasto uformować w kulę, zapakować w folię spożywczą i pozostawić na 15 minut. "Ciasto" . Ciasto uformować w kulę, zapakować w folię spożywczą i pozostawić na 15 minut.
- Za pomocą wałka lub maszynki do makaronu rozwałkować ciasto na posypanej mąką powierzchni na cienkie, prostokątne kawałki. Posypać ciasto makaronowe mąką, żeby się nie sklejało. Można również użyć maszynki do makaronu. Rodzaje makaronu: Lasagne lub ravioli: pokrojone w kwadraty (około 20 x 10 cm)Tagliatelle: pokrojone w paski (2 x maks. 30 cm)Farfalle: pokrojone w małe prostokątne kawałki (2 x 5 cm), ściśnięte w środku tak, aby utworzyły kształt motyla.
- Gotować makaron w osolonej, wrzącej wodzie przez około 3-4 minuty.
 
- Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki, wyrobić 2min/ 
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                        






 
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
nataliawys:szczeże mówiąc nie dodałam soli tylko do wody z dodatkiem oliwy. maszynką do makaronu skończyłam .makaro był cudowny w połaczeniu ze sosem z pomidorów cebulki i czosnku mojego autorstwa .polecam wszystkim .kasiążkowy przepis jest naprawdę łatwy i w doskonałym smaku.starcza na 4 osoby.
Super makaron, polecam.
Smak dzieciństwa
trochę mała ilość i mogłoby być trochę więcej soli. bardzo dobry smak. koniec robię przez maszynkę do makaronu . polecam
Dlaczego mi wyszło wielkie g... ciasto twarde i tak zbite że nie widziałam nigdy czegoś takiego.O co chodzi, nie ogarniam a tyłu osoba wyszło... 
            
Makaron jest przepyszny. Robiłam go już kilka razy i wszystkim bardzo smakował. ☺👍
Makaron super. Robiłam kilka razy. Wycwaniłam się i robię od razu z podwójnej porcji.
niezawodny, polecam
uwielbiam ten przepis
bawimy się z córą w barwienie i dodajemy kurkume w koncu im bardziej kolorowo na talerzu tym weselej
Mistrzostwo świata !
Idealnie dobrane składniki powodują, że ciasto bez trudu można rozwałkować i pokroić w maszynce do makaronu. W smaku po ugotowaniu wyśmienity !!! Nie wymaga żadnych modyfikacji. Super !
nareszcie wypróbuję moja maszynke do makaronu