 
                                            
                                     
                                     
                                     
                                    - TM 31
Składniki
.
- 500g mięsa z piersi kurczaka, pokrojonego na kawałki ,lekko zmrożonego, 200g boczku wędzonego, parzonego, pokrojonego na kawałki,2-3 ząbki czosnku ,1 łyżeczka płaska soli ,1 łyżeczka płaska pieprzu ,1 łyżka suszonego majeranku, majeranek lub słodka pap
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia, na wirujące noże włożyć czosnek, zemleć 4 sek/Obr.10 
 Do naczynia dodać boczek , rozdrobnić 10 sek/Obr. 9-10
 Wszystko wyjąć, przełożyć do miseczki.
 Następnie w dwóch porcjach zemleć mięso drobiowe 10sek/Obr.10
 Wszystkie składniki ( oprócz wody) umieścić w naczyniu i wymieszać 1 min/Interwał.
 Z mięsa uformować dwa walce, obtoczyć w majeranku lub papryce, dokładnie zawinąć w folię spożywczą, dobrze zwinąć końce folii (jak byśmy zawijali cukierek w papierek) podwinąć je pod spód i ułożyć na dolnej części Varomy.
 Do naczynia miksującego wlać gorącą wodę , nałożyć przystawkę Varoma i gotować 25-30 min/Varoma/Obr.1
 Przepis ten powstał na bazie przepisu zamieszczonego w książce "Nasi przedstawiciele Polecają". Zmodyfikowałam go i polecam w wersji drobiowej.- Przynajmniej wiemy co jemy! - Smacznego! 
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
 
                                                                                                                     
                                                                                                                     
                                                                                                                     
                                     
                     
                     
                                     
                        

 
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Super przepis, zrobiłam już wielokrotnie 
            
Polecam bardzo dobra kiełbaska ja sobię trochę zrobiłam pod mój smak 
            
Bardzo pyszne szybkie i łatwe w zrobieniu. Polecam. 
            
Smaczy I szybki przepis. Rodzinie smakuje, a to najważniejsze 😁
Właśnie kiełbaski gotują się na vawromie. Wyglądają apetycznie.
Bardzo dobre polecam 
            
Alternatywa dla sklepowej szynki. Nie miałam boczku, a bardzo chciałam wypróbować przepis. Dodałam odpowiednio kiełbasy (bodajże) śląskiej. Wyszło pyszne. Zwrobilam dwie "wersje": w papryce i w majeranku. 
            
Super
Jaki zdrowy przepis na smaczną wędlinkę, bardzo za niego dziękuję 
            
A w jakiej folii zrowo ją zrobić? Plastik przenika do jedzenia...
Kiełbasa zrobiona zgodnie z przepisem - bardzo smaczna. Następnym razem może coś zmienię 😀 szukając inspiracji od innych Użytkowników.