
Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
10min
porcja/porcje/porcji
3
słoik/słoiki/słoików
Poziom
--
- TM 31
opublikowany: 13/09/12
zmieniono dnia: 13/09/12
Składniki
- 500 g przetartych winogron (pure), (użyłam owoców, które pozostały mi po zrobieniu soku)
- 50 g wina porto
- 100 g cukru / xylitolu / stevii
- sok z 1 cytryny
- 1 łyżeczka agaru bądź żelatyny, opcjonalnie
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPorady
Na pokrywę stawiamy koszyczek (zapobiegnie to ewentualnym rozbryzgom dżemu)
Jeśli dżemu nie robimy z winogron powstałych jako produkt uboczny soku można użyć więcej cukru .
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Zrobiłam
mam kilka słoików ale muszę je gdzieś schować (naewt przed sobą
), żeby wytrzymały kilka tygodni to przegryzanie
Smak, zapach, kolor... wszystko jest cudownie pyszne!!!
Ciekawe połączenia
Mam jeszcze trochę Porto w butelce to może spróbuję? A zamiast ciemnego winogronu można użyć tajiego różowego? Za kilka dni będę miała od Mamy całe wiadro i też po zrobieniu soku wykorzystuję "pozostałości" do robienia dżemów. Zwykle dodawałam do jabłek ale jestem otwarta na eksperymenty
A dodatki % bardzo lubię