


- TM 31
Składniki
- 180 g ugotowanej fasoli (ciepłej)
- 100 g gorzkiej czekolady
- 50 g Miękkiego masła
- 70 g cukru pudru
- 1 czubata łyżeczka kakao
- 1 aromat migdałowy
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. Do suchego naczynia miksującego włożyć czekoladę i rozdrobnić 10s/obr.10
2. Dodac resztę składników i wymieszać 20s/obr.6
3. Z gotowej masy lepić kuleczki wielkości orzecha włoskiego i obtaczać w wiórkach kokosowych, migdałach, czy kakao.
Jesli masa jest zbyt rzadka, można umieścić ją przed lepieniem ziemniaczków na godzinę w lodówce, lub pomagać sobie łyżeczką moczoną w zimnej wodzie.
Porady
Przepis pochodzi z ulotki z "Florpaku".
Wbrew pozorom, fasola w ogóle nie jest w ziemniaczkach wyczuwalna, a aromat migdałowy daje złudzenie, że ziemniaczki są z marcepanem...
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Wypróbowałam wczoraj i skonsumowałm dziś
Pyszne są, mocno czekoladowe, bardzo fajne popsy, kalorycznie druzgocące ale pyszne
Następnym razem troszkę zmodyfikuję. fasola jest bardzo fajną bazą do eksperymentowania.Pozdrawiam
Oryginalny przepis, wart wypróbowania.