Czas przygotowania
                                45min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                45min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     30 
                                     g 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            Składniki
spód
- 30 gramów Płatki owsiane
 - 10 gramów mąka kokosowa
 - 2 porcji daktyle, suszone, bez pestek, 2 sztuki
 - 15 gramów olej kokosowy
 - 10 gramów orzechy nerkowca, surowe
 
Masa
- 6 porcji jogurt kokosowy, Sztuk np. Planton
 - 200 gramów borówki
 - 5 łyżeczek agar
 - ksylitol, Dla smaku opcjonalnie
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Składniki na spód ciasta blendujemy na jednolitą masę w naczyniu miksujący, po należy naczynie przepłukać i osuszyć
 - Przekładamy do formy i wkładamy do lodówki na czas robienia masy
 - Jogurty umieścić w misie miksującej
 - Agar rozpuścić zgodnie z instrukcją na opakowaniu, następnie dodać do jogurtów
 - Do masy dodać borówki, całość zblendować
 - Masę wylewamy na spod ciasta i następnie całość wkładamy do lodówki, najlepiej na całą noc
 
Spód
Masa
Porady
Przepis na 6 porcji
Oryginalny przepis na instagramie: alicjajaroszpl https://www.instagram.com/p/Bn0XzNIFNcB/?igshid=8je3x5ucutu0
                        Oryginalny przepis na instagramie: alicjajaroszpl https://www.instagram.com/p/Bn0XzNIFNcB/?igshid=8je3x5ucutu0
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                        
                    
                    
                                    
                        
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze