 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                6h 0min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                6h 0min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     4 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            - TM 5
opublikowany: 07/10/18
                            
                zmieniono dnia: 07/10/18
                    Składniki
Lodowy deser jabłkowo-orzechowy
- 300 g Jabłka, wydrążone, w kawałkach
- 30 g cukier
- 120 g ser mascarpone
- 50 g Orzechy ziemne, niesolone
- 20 kostki lód
- 1 cytryna
- 1/2 łyżeczki cynamon
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia wsypujemy cukier i orzechy. Ja użyłam cukru trzcinowego w podanej ilości; jeśli lubimy mocno słodkie desery to możemy zwiększyć ilość cukru. Mieszankę rozdrabniamy 15s/obr. 10.
 Następnie dodajemy owoce, sok wyciśnięty z cytryny i miksujemy 10 s/obr. 5.
 Dodajemy ser mascarpone i cynamon i mieszamy przy pomocy kopystki 40 s/obr. 5.
 Wsypujemy kostki lodu i miksujemy 1 min. 30 s/obr. 9.
 Gotową mieszankę przelewamy do pojemników, dekorujemy dowolnie (ja posypałam kakao) i wstawiamy do zamrażarki.
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 5Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
 W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze