
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
1
porcja/porcje/porcji
Poziom
--
Składniki
Przyprawa do wieprzowiny
- 5 g Kminek – 5 g
- 10 g Kolendra (ziarna) – 10 g
- 5 g Gorczyca – 5 g
- 10 g Czosnek granulowany – 10 g
- 5 g Chili w proszku – 5 g
- 5 g Sól morska – 5 g
Wieprzowina
- 120 g Karkówka – 120 g
- 1 łyżek Olej z oliwek do zamarynowania karkówki – 1 łyżka (10 g)
- 20 g Smalec (do smażenia karkówki) – 20 g
Kapusta zasmażana
- 120 g Cebula – 120 g
- 30 g Masło – 30 g
- 150 g Biała kapusta – 150 g
- 1/2 łyżeczki Kumin (kmin rzymski) – 1/2 łyżeczki
- 1 łyżeczki Papryka słodka w proszku – 1 łyżeczka (5 g)
- 1 szczypty Sól morska, pieprz – do smaku
- 2 liście Liść laurowy – 2 sztuki
- 3 kulki Ziele angielskie – 3 ziarenka
- 150 g Kapusta kiszona – 150 g
- 200 g Woda – 200 ml
- 1 łyżki Babka jajowata – 1 łyżka (10 g)
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. Do naczynia miksującego przekładamy wszystkie składniki, mielimy 5 s/obr. 10 .
2. Przekładamy do słoiczka. - 1. Mięso wkładamy do miski, polewamy olejem, dodajemy 10 g przyprawy do wieprzowymi.
2. Mieszamy dobrze i odstawiamy pod przykryciem. Karkówkę najlepiej zamarynować dzień wcześniej lub dziś rano. - 1. Do naczynia miksującego wkładamy obraną i pokrojoną w ćwiartki cebulę, rozdrabniamy 3 s/ obr. 5. Zgarniamy kopystką na dno naczynia miksującego.
2. Dodajemy masło, dusimy 2 min/ 120°C /obr 0.5 .
3. Dodajemy białą kapustę i rozdrabiamy 6 s/obr. 5. Zgarniamy kopystką na dno naczynia miksującego.
4. Dodajemy wszystkie przyprawy, dusimy 2 min/ Varoma /obr. wsteczne 0.5.
5. Dodajemy kapustę kiszoną, dusimy 2 min/ Varoma /obr. wsteczne 0.5.
6. Wlewamy zimną wodę, gotujemy 15 min/ Varoma /obr. wsteczne 0.5.
7. Na koniec wsypujemy babkę jajowatą i jeszcze dusimy 2 min/ Varoma / obr. 0.5
8. W międzyczasie smażymy karkówkę na patelni z obu stron, przekładamy na talerz razem z sosem z patelni i podajemy z kapustą.
Przyprawa do wieprzowiny
Karkówka
Kapusta zasmażana
Porady
Karkówkę i przyprawę możemy przygotować rano lub dzień wcześniej wieczorem. Zamarynowana w ten sposób karkówka będzie lepsza.
Do tego przepisu przygotujemy najpierw przyprawę do wieprzowiny, którą użyjemy do marynaty.
Drugą porcję kapusty możemy zamrozić.
Do tego przepisu przygotujemy najpierw przyprawę do wieprzowiny, którą użyjemy do marynaty.
Drugą porcję kapusty możemy zamrozić.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze