 
                                            
                                     
                                    Czas przygotowania
                                1h 0min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                1h 0min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     6 
                                     osoba/osoby 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            - TM 5
opublikowany: 31/01/18
                            
                zmieniono dnia: 31/01/18
                    Składniki
Roladki drobiowe
- 2 filety duże z kurczaka
- parę plastrów boczku lub szynki
- parę plasterków sera żółtego lub, pokrojonego w słupki
- kilka ćwiartek ogórka korniszona
- pokrojona świeża papryka
- musztarda, sól, pieprz, papryka
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Varoma Varoma
- 
                        
                         Koszyczek Koszyczek
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Rozbijam tłuczkiem, lekko solę i smaruję musztardą. Układam boczek lub szynkę, i pokrojone dodatki - zwijam raz -nie trzeba niczym spinać.
 Roladki pomalować (przyprawą do kurczaka z olejem) można posypać papryką.
 Do naczynia tm wlać 1/2 l wody dodać koszyczek z ryżem, ziemniakami bądź kaszą i gotować 30 min temp Varoma.
 Po ugotowaniu- na pozostałej wodzie robię sos:
 2 małe ogórki korniszony, 1/2 cebuli, 2 łyżki mąki ryżowej,
 2 łyżki śmietany i łyżeczka kostki tm - całość zmiksować i zagotować -ok 4 min 100st C.
Piersi z kurczaka kroję pod skosem - z jednej wychodzi 5 + polędwiczka
Porady
Piersi rozbijam dość cienko, wtedy wychodzi więcej roladek, te ze zdjęcia to roladka na dwa, trzy kęsy.
                        Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 5Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
 W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                                                                                                     
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Jendrek: na zdjęciu pokazane są jeszcze surowe 
            
Jendrek: Dokładnie to samo pomyślałam, co z pieczeniem ?
Czy najpierw dusimy na Varomie w trakcie gotowaniu np. ryżu, a potem do piekarnika ?
Bardzo dobre na lekki, a przy tym smaczny obiad! 
            
Na zdjęciu wyglądają jak pieczone a przepis nic nie mówi o pieczeniu.
Smaczne.Trochę odmiany zawsze się przydaje dla urozmaicenia.