3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

MODRA KAPUSTA - ŚLĄSKA


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 1 mniejsza cebula, przekrojona na pół
  • 350 g kapusty, niebieskiej, pokrojonej na kawałki
  • 700 g wody
  • 20 g wędzonego boczku, surowego, pokrojonego w drobną kosteczkę
  • 15 g oleju
  • 1 duża łyżka octu jabłkowego lub soku z cytryny
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • 6
    2min
    Czas całkowity 2min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1. Do naczynia  wrzucić na obracające się noże cebuę 3sek / obr. 5, zgarnąć ją ze ścianek i przełożyć do innego naczynia,

    2. Do naczynia włożyć kapustę, rozdrobnić 10 sek./ obr.4-5,

    3. Kapustę w naczyniu zalac wodą i gotować 15 min./100 st.C/ obr.Obroty wsteczne2

    4. Odcedzić kapustę do koszyczka, wodę wylać z naczynia

    5. Do naczynia wrzucić pokrojony boczek i dodać olej  ,  3 min./ varoma/ obr.3,

    6. Dołożyć odcedzoną kapustę, dodać cukier, sól, ocet i posiekaną wcześniej cebulę , wymieszać 10sek./ pbrObroty wsteczne3

                                          S M A C Z N E G O !

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Bardzo dobra kapustka, inna

    Zgłoszony przez mmalgo na stycznia 14, 2015 at 10:12.

    Bardzo dobra kapustka, inna niż tradycyjna i do tego sytatmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziękuję Koralinko.

    Zgłoszony przez gabi49 na lipca 19, 2013 at 13:18.

    Dziękuję Koralinko. Smacznego. Love

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • przepyszne

    Zgłoszony przez Koralinka na lipca 19, 2013 at 12:57.

    przepyszne Big Smile

    Człowiek jest wart tyle, ile warte są jego słowa...

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze