Tu jesteś:
4
Składniki
Mozzarella z warzywami
- 30 g cukinia
- 50 g ogórek
- 50 g papryka, czerwona - świeża lub konserwowa
- 150 g ser mozzarella, lub burrata
- 10 g oliwa z oliwek
- 5 g czosnek, mielony
- 18 g natka pietruszki, świeża
- 1 g sól
- 1 g pieprz, mielony
-
6
10min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
-
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włóż czosnek, rozdrobnij 3s/obr.5.
- Dodaj natkę pietruszki, rozdrobnij 3s/obr.5.
- Dodaj oliwę, dodaj przyprawy, sól, pieprz, wymieszaj 10s/obr.2. Przelej do innego naczynia.
- Do naczynia miksującego włóż cukinię, ogórka, paprykę i rozdrobnij 3s/obr.4.
- Rozdrobione warzywa polej oliwą pietruszkową i ułóż mozzarellę.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz -
Kopystka
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz