Tu jesteś:
4
Składniki
Keto bułeczki
keto Bułeczki
- 40 g SIEMIE LNIANE
- 200 g migdały, ze skórką
- 3 g proszek do pieczenia
- 210 g białka, z około 6 sztuk jaj
- 1 g sól
- 3 g oregano, suszone
- 30 g babka jajowata
-
6
2h 20min
Czas całkowity 1h 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Średni
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
-
5
Przygotowanie
- Siemię lniane zmiel na mąke 1min/obr 10, przełóż do innego naczynia.
- Migdały zmiel na mąkę 10s/obr.10, dosyp mąkę z siemienia lnianego i mieloną babkę.
- Dodaj białka jaj, ustaw funkcję wyrabiania ciasta Ciasto "Ciasto" /20s.
- Dodaj 300 ml gorącej wody, uruchom ponownie funkcję Ciasto /1 min.
- Ciasto powinno mieć lepką konsystencje, nabierając łyżką lub łyżką do lodów uformuj bułeczki (12 sztuk) i piecz w piekarniku 50 min w 180 stopniach.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz -
Kopystka
kup teraz
11
Porady
Żółtka zachowaj do carbonary i budyniu.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz