Tu jesteś:
4
Składniki
3 porcja/porcje/porcji
Ciasto i pizza Hawajska IKA
- 25 gramy swieze drożdże
- 375 gramy wody, ciepłej
- 550 gramy mąki pszennej
- 1 łyżki cukru
- 1 łyżeczki soli
- 1 łyżki oleju
- 1 sos pomidorowy, (koncentrat pomidorowy+olej+oregano)
- Ananas, pokrojony w kostkę
- kukurydza z puszki
- 1 pierś z kurczaka, pokrojona w kostkę i podsmażona na patelni z solą i pieprzem
- 250 gramy sera Edam
-
6
2h 0min
Czas całkowity 2h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksujacego wlać 0,5 szklanki ciepłej wody , 1 łyżka cukru i 20 g mąki pszennej (kopiata łyżka), 30 s/obr. 3
- Odstawić na 10 minut
- Dodajemy resztę 1 szklanki ciepłej wody, 530 g mąki pszennej, 1 łyżeczka soli, 1 łyżka oleju wyrabiamy Ciasto /3 min
- Odstawić na około 1,5 godziny do wyrośnięcia
- Ciasto wyjąć na opruszony mąka blat i podzielić na 3 części. Rozwałkować cienko i wyłożyć sos pomidorowy. Posypać startym serem, dodać kurczaka, ananas, kukurydzę
- Pieczemy 7-8 minut do lekkiego zrumienienia w 250 stopniach
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz