Tu jesteś:
4
Składniki
1 słoik/słoiki/słoików
smalec
- sól, pieprz
- 2-3 ząbki czosnku
- 1 duża cebula
- 600 g słoniny bez skóry
- 1 jabłko
- 150 g chudszego mięsa wieprzowego
- 150 g wędzonego boczku, pokrojonego w kostkę
- suszony majeranek
-
6
1h 0min
Czas całkowity 1h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
- 1. Słoninę pokrój w kostkę i przełóż do garnka - gotuj na niewielkim gazie. 2. Cebulę i jabłko (bez skórki) włóż do naczynia miksującego - rozdrobnij. 3. Kiedy zaczną pojawiać się złotawe skwarki przełóż do roztopionej słoniny mięso i boczek. 4. Do zarumienionego mięsa dodaj cebulę, jabłko i przeciśnięty przez praskę czosnek. Smaż do uzyskania złotego koloru przez cebulę. 5. Dopraw smalec majerankiem, pieprzem i solą. 6. Zdejmij garnek z ognia i pozwól smalcowi lekko ostygnąć. 7. Przelej płyn do słoików. 8. Podawaj z chlebem i ogórkiem małosolnym lub kwaszonym.
domowy smalec
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
brak
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz