3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

MALINOWO -TRUSKAWKOWY DESER


Wydrukuj:
4

Składniki

3 porcja/porcje/porcji

TRUSKAWKOWY DESER WARSTWOWY

  • 80 g biszkoptow
  • 400 g malin mrożonych
  • 1 szt banana
  • 200 g truskawek mrożonych
  • 150 gramy mascarpone
  • 100 gramy mleka zimnego
  • 1 łyżeczek cukru waniliowego
  • 250 gramy jogurtu greckiego
  • jogurt naturalny do dekoracji
  • 100 g cukru
  • 6
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

  1. Do czystego i suchego naczynia miksującego wsypać biszkopty, rozdrobnić 5 s/obr. 5. Przełożyć do innego naczynia, odstawić. Opłukać naczynie miksujące.
  2. Do naczynia miksującego włożyć 200 g truskawek i 60 g cukru, gotować 10 min/100°C/obr. 2, następnie zmiksować 15 s/obr. 5. Sos truskawkowy przelać do innego naczynia, odstawić do lodówki na 20 min.
  3. Do naczynia miksującego włożyć 400 g malin mrożonych, banana, dodać pozostały cukier, serek mascarpone , jogurt grecki, mleko i cukier waniliowy, zmiksować 1 min 30 s/obr. 10.
  4. Na dno szklaneczek wysypać po równo biszkopty (zostawić odrobine na dekorację u góry)
  5. Wylać dopołowy szklaneczek mus z malin.
  6. Na środek wylać po równo mus truskawkowy (utworzyz się na srodku czerowna plamka z musu.) Następnie w środek tej plamy rozlewamy reszte musu z malin, przesunie ona wówczas mus truskawkowky na ścianki szklanki.
  7. Ozdabiamy kleksem z jogurtu, posypujemy rozdrobnionymi biszkoptami i truskawką
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy