Tu jesteś:
4
Składniki
12 porcja/porcje/porcji
2 opakowania biszkoptów
- 4 jajka
- 2 opakowania biszkoptow
- 5 łyżek cukru pudru
- 500 g sera mascarpone
- 2 łyżki kakao
- 50 g likieru Amaretto
- 300 g mocnej kawy rozpuszczalnej, z 3 łyżeczek
- 300 g truskawek
-
6
2h 15min
Czas całkowity 2h 15minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
- założyć motylek,żółtka z cukrem ubić 5 min/70stopni/obr 3
- Zdjąć motylek, dodać Mascarpone i miksować 2 min/obr 3,
dodać ubite białka i delikatnie wymieszać kopystką - W prostokątnej blaszce ok. 20 x 25cm ułożyć warstwę biszkoptów zamoczonych w kawie wymieszanej z amaretto. Na to wyłożyc połowę masy, posypać kakao, znowu wykładać biszkopty zamoczone w kawie i resztę masy. Wierzch posypać kakao. Na wierzchu ułożyć truskawki pokrojone w plasterki
Wstawić do lodówki na około 2 godz.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz