Tu jesteś:
4
Składniki
Ciasto dyniowe
Ciasto dyniowe z orzechami
- 500 g dyni
- 350 g mąki pszennej
- 3 jajka
- 200 g cukru
- 2 łyżeczki cynamonu, mielonego
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 0,5 łyżeczki soli
- 1 łyżeczki ekstraktu z wanilii
- 100 g orzechów włoskich, łuskanych
- 200 g masła, roztopionego
- 2 łyżeczki imbir, suszony, mielony, można dać świeży, tarty
-
6
2h 10min
Czas całkowity 1h 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- Dynię pokroić na mniejsze kawałki, zmiksować 10s. oby. 6. Zgarnąć kopystką że ścianek naczynia, dodać cukier, roztopione masło, wanilię i jajka. Wymieszać 10s. ob.5. Dodać pozostałe suche składniki oprócz orzechów. Wymieszać 1min. ob. 5. Dodać orzechy, wymieszać 30 s. "Obroty wsteczne" 2.
Piec 50-60 min w 180°C. Polać dowolną polewą.
Ciasto dyniowe z orzechami
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz