Tu jesteś:
4
Składniki
CZEKOLADOWE PLACKI PROTEINOWE wioeltta
- 40 g płatków owsianych
- 120 g banana
- 2 jajka
- 15 godżywki białkowej wegańskiej
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 szczypty soli
- 1/2 łyżeczki cynamon, mielony
- 1/2 łyżeczki kakao
- pam do smażenia (olej w spreju o obnizonej zawartości kalorii)
-
6
25min
Czas całkowity 25minPieczenie / Gotowanie -
7
Średni
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego wsypać płatki owsiane, dodać banan, jajka, proszek do pieczenia, sól, cynamon i kakao, rozdrobnić 1 min/obr. 5. Przełożyć do innego naczynia, odstawić.
- Rozgrzać nieprzywierającą patelnię i natłuścić ją pamem. Ciasto wlewać chochelką porcjami na patelnię i obracać nią tak, aby utworzyć placek (Ø 10 cm). Smażyć na średniej mocy palnika ok. 2 min. Gdy ciasto się zetnie, delikatnie obrócić placek na drugą stronę i smażyć kolejną 1 min. W ten sam sposób usmażyć pozostałe placki.
- C[color=#333333; font-family: Roboto, 'Helvetica Neue', Arial, sans-serif; font-size: 16px]zekoladowe placuszki proteinowe podawać bezpośrednio po przygotowaniu, udekorowane owocami (maliny, borówki, jabłka).[/color]
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz -
Kopystka
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz