3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
  • thumbnail image 5
  • thumbnail image 6
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Sernik jogurtowy na orzechowym spodzie


Wydrukuj:
4

Składniki

1000 g

Ciasto na spód

  • 150 g biszkoptow
  • 100 g orzechów włoskich
  • 50 g cukru
  • 100 g masła

Masa jogurtowa

  • 3 gęste jogurty naturalne po 380 g
  • 2 budynie waniliowe
  • 60 g cukru
  • 5 jaj
  • 2 czubatych łyżek cukru waniliowego TM
  • 6
    2h 10min
    Czas całkowity 1h 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

  1. CIASTO NA SPÓD WSZYSTKIM

    Wszystkie składniki tj. biszkopty, orzechy, cukier i masło włożyć do Blokada naczynia miksującego i rozdrobnić 10s/obr.7. Rozdrobniony składniki wysypać na wyłożone papierem do pieczenia blachę 38cm x 41cm i podpiec 10 -15 min. w 180°C.

    MASA JOGURTOWA

    Białka ubić ze szczyptą soli na pianę 3-4 min/ obr.3,5. Przełożyć do miski.

    Żółtka, jogurty, budynie, cukier waniliowy i cukier włożyć do Blokada naczynia miksującego i wymieszać 1 min/obr.4.

    Otrzymaną masę jogurtową przełożyć do miski z ubitą pianą i delikatnie wymieszać. Wylać na podopieczny spód i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 °C pięć 50 - 60 min.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Sernik nie jest baaardzo słodki dlatego jeśli lubicie bardziej słodkie ciasta to trzeba zwiększyć ilość cukru wg własnych upodobań .


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • niesprecyzowany przepis...

    Zgłoszony przez Seni na grudnia 27, 2018 at 14:22.

    niesprecyzowany przepis
    Witam, mam zamiar zrobic ten przepis,ale widze,ze niejest dosc dobrze opisany...dodaj budyn...suchy, mokry,rozrobiony?

    Domyslam sie ze suchy...spróbuje i tak zrobic to ciasto

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Cieszę się że smakuje pozdrawiam i dziękuję...

    Zgłoszony przez Gladzinka na grudnia 17, 2016 at 11:06.

    Cieszę się że smakuje pozdrawiam i dziękuję za miłe słowa

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Sernik pychotka, dziękuję za przepis

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na grudnia 15, 2016 at 10:35.

    Sernik pychotka, dziękuję za przepis Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziękuję za miły komentarz pozdrawiam

    Zgłoszony przez Gladzinka na grudnia 9, 2016 at 20:41.

    Dziękuję za miły komentarz pozdrawiam Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Lekki, puszysty..... polecam

    Zgłoszony przez bieola na grudnia 9, 2016 at 09:14.

    Lekki, puszysty..... polecam tmrc_emoticons.;-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze