3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Kokosanki z migdałową nutą


Wydrukuj:
4

Składniki

45 kawałek/kawałki/kawałków

Kokosanki z migdałową nutą

  • 6 białek
  • 160 g cukru
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 130 g wiórków kokosowych
  • 70 g zmielonych migdałów
  • 1/2 flaszeczki aromatu migdałowego
  • 6
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. 1. Piekarnik nastawić na 150 stopni ( termoobieg ). Na dwóch blachach rozłożyć papier do pieczenia.
    2. Do Blokada naczynia miksującego włożyć 6 białek i łyżeczkę soku z cytryny oraz założyć motylek 3 min/ 37 stopni/ obroty 3,5.
    3. Motylek wyjąć, dosypać cukru 4 min/37 stopni/ obroty 2,5. Kopystką zgarnąć wszystko na dno Blokada naczynia miksującego. Wiórki kokosowe, zmielone migdały i aromat migdałowy włożyć do Blokada naczynia miksującego. Założyć klapę i kopystkę 1 min/ obroty 2,5.
    4. Nakładać małą łyżeczką stożki na blachę z papierem i piec około 10-15 minut w temperaturze 150 stopni ( termoobieg ).
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • I make it sucessfull, so delicious. Thanks for...

    Zgłoszony przez Fn4ewcet1KkFn4ewcet1Kk na lutego 16, 2023 at 05:58.

    I make it sucessfull, so delicious. Thanks for your recipe. I ate these cookies while enjoyed Drift Hunters

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo pyszne. W pierwszym etapie nie ubila mi...

    Zgłoszony przez Futanka na stycznia 3, 2021 at 21:08.

    Bardzo pyszne. W pierwszym etapie nie ubila mi się piana. Zakładam, ze powinna się ubić (?)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze