3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

MERINGHE (IDEALNA BEZA Z WŁOSKIEGO PRZEPISU)


Wydrukuj:
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

MERINGHE (IDEALNA BEZA Z WŁOSKIEGO PRZEPISU)

  • 240 gramów cukru
  • 120 gramów białek, (ok. 5-6 białek)
  • 6
    3h 30min
    Czas całkowity 2h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Do czystej, suchej miski wsypać cukier i rozdrobnić: 20 s/obr. 10 .
  2. Założyć motylek. Dodać białka i ubić 10 min / 37 ° C / obr. 2 .
    Zostawić w naczyniu na 5 minut.
  3. Włączyć piekarnik na 100°C (termoobieg).
    Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.
  4. Ubijać ponownie: 8 min./37°C/prędkość. 2, aż masa będzie wyjątkowo puszysta i jędrna.
    Wyłożyć na blachę i rozprowadź łyżką.
  5. Piec w rozgrzanym piekarniku przez 1 h 30 minut w 100°C (termoobieg). Pozostawić do ostygnięcia w piekarniku, nie otwierając go.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Przepis przygotowany na podstawie oryginalnego włoskiego przepisu https://cookidoo.pl/recipes/recipe/pl-PL/r48703.

Dla powodzenia bezy niezbędne jest, aby w białku jajka nie było śladu żółtka.
Przed przystąpieniem do przygotowania dzbanek musi być czysty bez śladów tłuszczu i idealnie wysuszony.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy