3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

sernik na zimno wg .Dukana


Wydrukuj:
4

Składniki

  • Ser:
  • 500 g ser, ka homogenizowanego 0%
  • 400 g jogurtu naturalnego
  • aromat cytrynowy
  • słodzik (3,4 łyżeczki)
  • 3,5 łyzeczki żelatyny
  • 0,5 MT gorącej wody
  • Biszkopt :
  • 3 jaja
  • 6 łyżek słodzika
  • 1 łyzka aromatu waniliowego
  • 7 łyżekstołowych skrobii kukurydzianej
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • galaretka
  • 6
    1h 0min
    Czas całkowity 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1.  Ser

    Żelatyne rozpuszczamy w gorącej wodzie , serek homogenizowany, jogurt naturalny , aromat i słodzik wkładamy do Blokada naczynia miksującego mieszamy 15 sek/obr 5. Po 15 sek zmiejszamy obroty na 4 wlewamy powoli rozpuszczona i ostudzona żelatynę mieszamy 10 sek /obr. 5

    Biszkopt

    Białka ubijamy w suchym Blokada naczynia miksującego uzywając motylka 3 min./obr 3 przekładamy do innego naczynia .

    Żółtka , aromat ,skrobie  ,slodzik, proszek  mieszamy wBlokada naczynia miksującego 10 sek / obr.3 dodajemy ubite bialko i mieszamy 5 sek/ obr 3 .Przekładamy do tortownicy najlepiej na papier do pieczenia i pieczemy 35 -40 min w temp 180 stopni

    Galaretka  robimy według przepisu na opakowaniu oczywiscie bez cukru

    Na upieczony i wystudzony biszkopt nakladamy mase serową wstawiamy do lodówki do lekkiego stężenia a nastepnie nakładamy tężejąca galaretke

    Smacznego

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • A czy słodzik nie rozpada Ci

    Zgłoszony przez milla36 na lipca 14, 2014 at 18:21.

    A czy słodzik nie rozpada Ci się w trakcie pieczenia? Na moim jest napisane "nie przekraczać temp. 120 stopni i nie stosować do długotrwałego gotowania bo traci własciwości słodzące".

    Ja próbowałam na bezach i niestety nie były słodkie tmrc_emoticons.-(

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • galaretke kupujesz w

    Zgłoszony przez lolka23 na marca 14, 2011 at 07:34.

    galaretke kupujesz w markecie  masz teraz  do wyboru bez cukru  a serek  ja kupuje firma maćkowy serek homogenizowany 0% tez market  tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Fajne na 3cią fazę, tylko

    Zgłoszony przez niusia na marca 13, 2011 at 21:08.

    Fajne na 3cią fazę, tylko skąd wziąć galaretkę bez cukru? i serek 0%?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • mmm pieknie wyglada

    Zgłoszony przez tyneczkaa na marca 13, 2011 at 20:56.

    mmm pieknie wyglada tmrc_emoticons.D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze