Tu jesteś:
4
Składniki
6 porcja/porcje/porcji
- 140 g Czekolady mlecznej
- 200 g śmietany 30%
- 50 g masła
- 20 g rumu
- owoce, świeże, pokrojone na kawałkinp.jabłka, brzoskwinie, truskawki
-
6
6min
Czas całkowity 6minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć czekoladę, rozdrobnić 8 s/obr. 5.
- Założyć motylek.
- Dodać śmietanę i masło, podgrzać 4 min/90ºC/obr. 3.
- Dodać rum, wymieszać 5 s/obr. 4.
- Przelać do naczynia do fondue. Podawać z kawałkami świeżych owoców, które można moczyć w roztopionej czekoladzie.
- Do naczynia miksującego włożyć czekoladę, rozdrobnić 8 s/obr. 5.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Komentarze
Odpowiedzpolecam też z odrobina chilli
polecam też z odrobina chilli
Efcia
Palce lizać!
Palce lizać!
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
ja zrobiłam z gorzkiej
ja zrobiłam z gorzkiej czekolady, dodałam trochę cukru i mleka w proszku. PYCHA!!!
z truskawkami rewelacja!!! POLECAM!!!
Efcia