3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

likier kokosowy


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

likier

  • 1 puszki mleka skondensowanego, słodzonego
  • 1 puszki mleka skondensowanego niesłodkiego
  • 500 wódki
  • 200 g wiórek kokosowych
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Wiórki kokosowe wsypać do słoika zalać alkoholem i zakręcić. Zostawić na 2 tygodnie, po tym czasie odsączyć wiórki za pomocą koszyczka ,  a  odsączony alkohol wlewamy do naczynia miksujacego i  dodajemy  pozostałe składniki. Mieszać 10 s obr 2. Przelać do butelek .

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Koszyczek
    Koszyczek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Wiórki można wykorzystać do ciasta z kremem


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • A te wiórki zalane wódką przez 2...

    Zgłoszony przez wisniak5 na grudnia 2, 2016 at 20:02.

    A te wiórki zalane wódką przez 2 tygodnie trzymamy w lodówce czy w temperaturze pokojowej?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pycha, ale ja dodaję więcej

    Zgłoszony przez galinaszwed na stycznia 2, 2016 at 20:52.

    Pycha, ale ja dodaję więcej alkoholu ok. 0,7l.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Genialne i szybkie dziękuję

    Zgłoszony przez kasiulka1412 na stycznia 3, 2015 at 19:16.

    Genialne i szybkie tmrc_emoticons.-) dziękuję tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pychota!!! Uwielbiam wszystko

    Zgłoszony przez asiazab na grudnia 8, 2014 at 10:47.

    Pychota!!! Uwielbiam wszystko co kokosowe <3

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ja przechowuje w lodówce i za

    Zgłoszony przez ilonaw na czerwca 4, 2013 at 15:40.

    ja przechowuje w lodówce i za długo nie stoi bo znika w niewyjaśnionych okolicznościach Big Smile  pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dzięki za wyjaśnienie.

    Zgłoszony przez anka25 na czerwca 4, 2013 at 09:47.

    Dzięki za wyjaśnienie. Zabieram się za testowanie. A  jeszcze pytanie: ile taki likier może potem stać i gdzie go przechowywać?

    ;o)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • poprawione

    Zgłoszony przez ilonaw na czerwca 4, 2013 at 09:06.

    poprawione tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :)Chyba płyn bo wiórki można

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na czerwca 4, 2013 at 07:33.

    tmrc_emoticons.)Chyba płyn tmrc_emoticons.~ bo wiórki można użyć do ciasta z kremem.Patrz wskazówka tmrc_emoticons.;)

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Trochę tu

    Zgłoszony przez anka25 na czerwca 3, 2013 at 23:36.

    Trochę tu niejasności:

    "Zostawić na 2 tygodnie, po tym czasie odsączyć wiórki za pomocą koszyczka , wrzucić do naczynia miksujacego i dodac pozostałe składniki."

    Do koszyczka wrzucić wiórki kokosowe czy wlać płyn powstały po ich odcedzeniu?

    ;o)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze