3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Żurawinowa galaretka


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

  • 1000 g cukru brązowego
  • 1000 g żurawiny bagiennej świeżej
  • 6
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

  1. 1. Przebrać żurawinę, opłukać i włożyć do Blokada naczynia miksującego , zmiksować 15 s/ obr 10 , następnie zakładamy motylek ustawiamy obroty 3 i przez otwór wsypujemy cukier - ucieramy około 5 minut.

    2 , Przelewamy do miski ( najlepiej do makutry) przykrywamy lnianą ściereczką i zostawiamy na 24 godz ,( od czasu do czasu mieszamy żurawinę drewnianym tłuczkiem )

    3 . Tak przygotowaną galaretkę przekładamy do wyparzonych słoików i zakręcamy (zakretki również wyparzyć i zakręcać jak są  jeszcze gorące !).

    4. Galaretkę żurawinową można przechowywać w chłodnym miejscu nawet do 2 lat.

      

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

[[wysiwyg_imageupload:1493:]]


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • prrrrrosze napisac,, czy

    Zgłoszony przez dziullaa na listopada 7, 2015 at 17:09.

    prrrrrosze napisac,, czy sloiki trzeba pasteryzowac.... chce zabrac sie za przepis juz dzis tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :)Pozdrawiam i polecam..

    Zgłoszony przez Danuta Baska na października 30, 2014 at 22:06.

    tmrc_emoticons.)Pozdrawiam i polecam..tmrc_emoticons.)

    dana08

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • muszę wypróbować taką

    Zgłoszony przez ilonaw na października 30, 2014 at 17:40.

    muszę wypróbować taką miksturę z miodem , fajny pomysł pozdrawiam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witam Dziewczyny. Super

    Zgłoszony przez Danuta Baska na października 27, 2014 at 23:01.

    Witam Dziewczyny.

    Super galaretka żurawinowa z cukrem trzcinowym..tmrc_emoticons.) 

    Bomba witaminowa,którą ostatno robiłam,to żurawina z miodem spadziowym.

    Żurawina z miodem.Do naczynia Tm wkładałam mniejszą porcję 1/2 kg żurawiny +1/2 kg miodu ze sprawdzonej pasieki.Taka mikstura,to prawdziwy skarb na jesienno-zimowe infekcje.

    Pozdrawiam

    Danuta Baska

     

     

     

     

    dana08

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ilonko dzisiaj mój mąż kupił

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na października 27, 2014 at 16:53.

    Ilonko dzisiaj mój mąż kupił żurawinę, 4 kg po 19 zł ( tanio tmrc_emoticons.;) ) i będę robiła galaretkę Love Dziękuję za przepis i pozdrawiam Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :) :) Żurawinki nie

    Zgłoszony przez Anna500 na września 28, 2013 at 19:35.

    tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) Żurawinki nie dostałam, ale zamówiłam na nastepny rok tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) i napewno zrobię tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D dziekuję za przepis tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo ciekawy przepis,

    Zgłoszony przez Maszoperia na września 18, 2013 at 18:59.

    Bardzo ciekawy przepis, koniecznie dodaję do wypróbowania tmrc_emoticons.)

    Dziękuję i pozdrawiam!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Elu , u nas to jest

    Zgłoszony przez ilonaw na września 13, 2013 at 12:03.

    Elu , u nas to jest podstawowy przepis na żurawinę tmrc_emoticons.;) jak dostaniesz na rynku żurawinę to wypróbuj tmrc_emoticons.)pozdrawiam Love  

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ale super przepis, Ilonko 

    Zgłoszony przez ElaK na września 13, 2013 at 00:04.

    Ale super przepis, Ilonko  tmrc_emoticons.)  Mam nadzieję, że kupię na targu żurawinę i zrobię taką pyszna galaretkę  tmrc_emoticons.)  Dzięki za przepis  tmrc_emoticons.) 

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Marzenko, żurawina na surowo

    Zgłoszony przez ilonaw na września 12, 2013 at 15:02.

    Marzenko, żurawina na surowo jest najzdrowsza tmrc_emoticons.)  ja od lat zawsze kilka kilogramów przetwarzam właśnie w taki sposób  i póżniej dodaje do herbatki, do deserów , do granoli na śniadanko pychota Love wypróbuj polecam samo zdrowie tmrc_emoticons.)

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ilonko nigdy sie nie

    Zgłoszony przez magi1 na września 12, 2013 at 13:09.

    Ilonko nigdy sie nie spotkalam z takim przepisem. Dodaje do wyprobowania. Moze uda mi sie zdobyc zurawinke jeszcze w tym roku  tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze