3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Kopytka bezglutenowe


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 500 g ziemniaków
  • 200 g Extra uniwersalnego koncentratu mąki bezglutenowej firmy Bezgluten
  • 15 g kaszy kukurydzianej
  • 1 jajko kurze
  • soli
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    • ziemniaki ugotować, wystudzić, pokroić w plastry
    • - do naczynia wsypać mąkę, ziemniaki, kaszę i rozdrobnić – 10 sek., obr. 4
    • - dodać jajko, sól i wyrabiać pomagając sobie kopystką – 30 sek., obr. Interwał
    • - z ciasta uformować 2 wałki, pokroić i wrzucać na wrzącą osoloną wodę
    • - podawać z sosami, polane masłem lub skwarkami z cebulą

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Witaj Dano,czy do TM wkładamy

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na stycznia 24, 2014 at 15:37.

    Witaj Dano,czy do TM wkładamy ziemniaki jako pierwszy składnik i mielimy razem z kaszką i mąką ??

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze