Składniki
8 porcja/porcje/porcji
ciasto
- 1 łyżki świeżych listków tymianku
- 60 g roztopionego i wystudzonego masła
- 1-2 szczypty czarnego pieprzu mielonego
- 1/2 łyżeczki soli
- 4 jajka
- 60 g parmezanu, pokrojonego w kawałki
-
6
30min
Czas całkowity 25minPieczenie / Gotowanie -
7
Średni
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
1. Rozgrzać piekarnik do temperatury 200°C
2. Do naczynia miksującego włożyć parmezan, rozdrobnić 20s/obr. 9. przełożyć do innego naczynia. Umyć naczynie miksujące i nałożyć motylek.
3. Rozbić jajka, oddzielić białka od żółtek, włożyć białka i sól do naczynia miksującego, ubić 3 min/obr. 3
4. Dodać żółtka i masło wymieszać 10s/ obr. 2
5. Dodać parmezan, tymianek, mąkę i pieprz, wymieszać 10s/ obr 2.
6. Rozprowadzić ciasto na grubość palca na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku w temperaturze 200°C przez 13-15 min. Pozostawić do ostygnięcia, a następnie pokroić w romby.
ciasto
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Herbatniki kroi się na porcje i wkłąda do gorącej zupy tuż przed podaniem, ponieważ szybko nasiąkają płynem.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz