Tu jesteś:
4
Składniki
- 1000 g mleka, 3,2%
- 1000 gtwarogu tłustego 100 g masła 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka sody 2 jaja 100 g śmietany 18%
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
do naczynia miksującego wlać mleko ,gotować 7 min/90o c/obr 2.dodać twaróg 7 min/90oc/obr 2 ,odcedzićna koszyczek.do naczynia miksującego włożyć masło ,podgrzać 3 min/50 oc/2obr.dodać odcedzony ser podgrzać6min/90 oc/obr 2.dodaćpozostałe składniki podgrzać 2 min /90 oc /obr 2 przelać do pojemników i studzć
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzzamiast całych jajek daje sie
zamiast całych jajek daje sie same żółtka i wychodzi twarszy!
Smak sera jest rewelacyjny
Smak sera jest rewelacyjny tylko również mam problem z tym że jest zby miekki. Może mi ktoś coś podpowiedzieć?
OK. Nie doczytałam.
OK. Nie doczytałam.
Przecież w drugiej kropce
Przecież w drugiej kropce jest napisane ile masłaa-100g, a na końcu przepisu jest, że dodać pozostałe składniki
Mam pytanie - kiedy dodać
Mam pytanie - kiedy dodać jajka, sodę i śmietanę i jak dużo masła podgrzać ? Będę wdzięczna za odpowiedź
smakowo wyszło ok, tylko ser
smakowo wyszło ok, tylko ser zółty za rzadki, ale to chyba wina sera, ponieważ nie udało mi się kupić tłustego w kostce, tylko smietankowy, 3x mielony. będę twarda i spróbuję jeszcze raz z innym serem
Podobny przepis na ser żółty
Podobny przepis na ser żółty ma moja mama, tylko nie daje jajek i śmietany. Może dlatego ser jest luźniejszy(iwona69 o tym pisała)? ja jeszcze dodaję różne dodatki, wg. gustu i upodobań, np. kminek czy pomidory suszone
A jak długo można taki ser
A jak długo można taki ser przechowywać?
Zrobiłam ser żółty no i super
Zrobiłam ser żółty no i super bardzo smaczny, delikatny łagodny pycha !!!
Wspaniały ser!!! Troszkę inny
Wspaniały ser!!! Troszkę inny smak, niż sery sprzedawane w sklepach i troszeczkę luśniejszy, ale to żaden minus. Ogólnie przepyszny.