3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Racuchy jak u babci


Wydrukuj:
4

Składniki

15 porcja/porcje/porcji

Racuchy

  • 2 jajka
  • 6 łyżeczek cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 300 g mąki pszennej
  • 250 g mleka

2 jabłka

  • 6
    25min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. oddzielic bialka od zoltek w naczyniu zalozyc motylek z bialek ubic piane dodajac stopniowo cukier motylek/3-4 min/obr 4 , dodac zoltko 1-2 min/ obr 4, wyciagamy motylek, wsypujemy przesiana make, proszek do pieczenia i mleko 2 min/ Ciasto. miedzy czasie kroimy jablka na jakie chcemy kawalki, albo wkladamy wszystko do ciasta albo np plastry nakladamy na ciasto na patelni ( ja wszystko wymieszalam tmrc_emoticons.D ) Pieczemy na patelni
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

wszystkie skladniki mozna wymieszac jak ktos nie ma czasu na ubijanie piany, 3 min/Ciasto


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy