Składniki
2 litr/litra/litry/litrów
- 1 kg królika - tusza z kością
- 250 g wątroby, z indyka
- 300 gsurowego boczku
- 300 g wieprzowiny, najlepiej z łopatki
- 3 jajka
- 1 czerstwa bułka
- 3 jajka
- 100 g marchewki
- 1 ząbek czosnku
- 50 g cebuli
- Przyprawy wg. uznania
-
6
1h 30min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
1. Warzywa posiekać lekko w naczyniu miksującym - 3s/obr4.
2. Na Varomę włożyć mięso, od najtwardszego na spodzie. Na mięso wyłożyć zmiksowane warzywa.
3. Do kielicha wlać wodę, tak aby przykryła noże. Gotować mięso na varomie ok 40 min, lub aż mięso będzie rozgotowane.
4. Wylać wodę z kielicha, włożyć połowę mięsa z warzywami, połowę bułki i jajko. Zmiksować 20s/obr9, lub wg uznania. Przełożyć na chwilę do innego naczynia.
5. To samo wykonać z pozostałymi składnikami.
6. Przełożyć mięso z innego naczynia do mięsa w Thermomixie i wszystko razem wymieszać. 2min/obr5
7. Do dwu-litrowej blaszki wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą, wkładamy przygotowaną masę.
8. Piec ok godzinę w temp. 180 stopni.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzWszystkim bardzo smakował. Bardzo polecam
Wszystkim bardzo smakował. Bardzo polecam
Pasztet pyszny. Doprawiłam imbirem, gałką...
Pasztet pyszny. Doprawiłam imbirem, gałką muszkatołową, majerankiem, solą i pieprzem. Bułkę namoczyłam w mleku i odciśniętą dodałam do masy.