Składniki
7 porcja/porcje/porcji
- 1,5 litry mleka kokosowego, domowego
- 1 butelki bakterii jogurtowych, //www.zakwaski.pl/produkty/jogurt-vivo.php
- 2 czubatych łyżeczek żelatyny
- 2 łyżki miodu
-
6
16h 10min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
Mleko przelać do kielicha, dodać miód, żelatynę, bakterię i podgrzewać 4 min./50◦C/obr. 4
Przelać do wyparzonych słoików (dwa duże, albo 7 małych z jogurtownicy). Jeżeli nie macie jogurtownicy, słoiki nalerzy owinać w gazety i gruby wełniany koc i włożyć najlepiej pod puchową pierzynę na 10-16 godzin. Jeżeli macie jogutownicę, słoiczki wstawić do niej i zostawić na 10-16 godzin. Następnie jogurt schłodzić w lodówce 8 godz. Odłożyć jeden słoiczek na kolejny jogurt.
Jogurt kokosowy
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzNiestety tak. Usiłuje zmienić
Niestety tak. Usiłuje zmienić konsystencję, kolejne zrobię z chia albo z tapioką, dodam trochę na próbę. Poszukam też gumy guar może to by pomogło albo jakaś pektyna. Nie chciałabym dodawać skrobi ziemniaczanej .
Niestety tak. Usiłuje zmienić
Niestety tak. Usiłuje zmienić konsystencję, kolejne zrobię z chia albo z tapioką, dodam trochę na próbę. Poszukam też gumy guar może to by pomogło albo jakaś pektyna. Nie chciałabym dodawać skrobi ziemniaczanej .
Czy Wam też się rozwarstwił ?
Czy Wam też się rozwarstwił ?