3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Tarta migdałowa z jabłkami


Wydrukuj:
4

Składniki

  • Ciasto:
  • 100 g margaryny
  • 220 g mąki pszennej
  • szczypta soli
  • 1 jajko
  • Nadzienie:
  • 100 g Migdałów, zmielonych(6 sek/obr 7)
  • 80 g cukru
  • 80 g smietany 30 %
  • 2 jajka
  • 3 jabłka
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1.Do naczynia miksującego włozyć składniki na ciasto.Wyrobić 2min/Blokada naczynia miksującego/Ciasto.Ciastem wykleic formę do tarty.Ponakłuwać ciasto widelcem,włożyc do nagrzanego piekarnika i podpiec na złoty kolor (ok.10 min.w 180 st.C).Wyjąc ciasto z piekarnika.

    2.Do naczynia miksującego włożyć składniki na nadzienie,zmiksować 10 sek/obr.6.

    3.Nadzienie wylac na podpieczone ciasto,na wierzch ulozyć pokrojone w kosteczkę jabłka.Włożyć do piekarnika i piec ok .40 minut w 180 st.C.

    Zamiast jabłek mozna uzyc innych owoców np.gruszek ,rabarbaru itp.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Bardzo dobra tarta 😍 Zniknęła w oka mgnieniu....

    Zgłoszony przez szarasia na grudnia 2, 2018 at 10:25.

    Bardzo dobra tarta 😍 Zniknęła w oka mgnieniu. Jedyna uwaga, to ja dłużej pieklam spód. Żeby się zarumienil, to chyba ok. 30 minut. Polecam ❤️

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszności. Spód ciasta kruchy. Jabłka najpierw...

    Zgłoszony przez fish_ka na listopada 4, 2018 at 23:58.

    Pyszności. Spód ciasta kruchy. Jabłka najpierw rozdrobniłam i przełożyłam do innego naczynia. Po wymieszaniu pozostałych składników nadzienia dodałam jabłka.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Polecam!!!!!!!! Tak dawno

    Zgłoszony przez Psotka69 na października 31, 2015 at 16:53.

    Polecam!!!!!!!!

    Tak dawno dodany przepis a nikt go nie komentuje a ja mówie  bardzo dobre, szybko się robi i szybko znika do jutra raczej nie dotrwa Cooking 6

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze