Tu jesteś:
4
Składniki
- 85 g masła
- 0,2 litry miodu
- 250 mąki pszennej
- 3 łyżeczek przyprawy do piernika
- 1 łyżeczek mielonego cynamonu
- 1 łyżeczek proszku do pieczenia
- 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
- 60 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
- 80 g drobno posiekanych orzechów włoskich
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
1.Do naczynia miksującego włożyć masło i miód,podgrzewać 6 min/80st/obr1.
2.Następnie dodać pozostałe składniki,wyrabiać 3 min/"Blokada naczynia miksującego" /"Ciasto" .
3.Ciasto wyłożyć do miski wysypanej mąką,odstawić do wystygnięcia i stężenia.
4.Wyłożyc ciasto na powierzchni wysypanej mąką,wałkować,wycinać pierniczki.
5.Piec w 180 st C ok .10 minut.
6.Pierniczki mozna dowolnie dekorować lukrem,roztopioną czekoladą,bakaliami.
-----SMACZNEGO-----
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzWłaśnie upiekłam są pyszne
Właśnie upiekłam są pyszne
Mam pytanie do autora - mniej więcej ile...
Mam pytanie do autora - mniej więcej ile pierniczków wychodzi z tego przepisu? Będę wdzięczna za informację
Pozdrawiam!
Witam, przepis dodałam do
Witam, przepis dodałam do wypróbowania tzn do jutra Proszę tylko o informację ile to jest wagowo 0,2 litra miodu bo mam miód w dużych słoikach
Alicja27 napisał: Czy po
cześć
Zaraz po upieczeniu sa twardawe,miękną później-im dłużej leżą tym są smaczniejsze.
pozdrawiam
Czy po upieczeniu pierniczki
Czy po upieczeniu pierniczki są miękkie?
WYGLĄDAJĄ BARDZO APETYCZNIE
WYGLĄDAJĄ BARDZO APETYCZNIE
JUTRO ZROBIĘ
Pyszne pierniczki, dawno
Pyszne pierniczki, dawno takich nie jadłam