3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Lukrowane pierniczki


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 85 g masła
  • 0,2 litry miodu
  • 250 mąki pszennej
  • 3 łyżeczek przyprawy do piernika
  • 1 łyżeczek mielonego cynamonu
  • 1 łyżeczek proszku do pieczenia
  • 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 60 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
  • 80 g drobno posiekanych orzechów włoskich
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1.Do naczynia miksującego włożyć masło i miód,podgrzewać 6 min/80st/obr1.

    2.Następnie dodać pozostałe składniki,wyrabiać 3 min/Blokada naczynia miksującego/Ciasto.

    3.Ciasto wyłożyć do miski wysypanej mąką,odstawić do wystygnięcia i stężenia.

    4.Wyłożyc ciasto na powierzchni wysypanej mąką,wałkować,wycinać pierniczki.

    5.Piec w 180 st C ok .10 minut.

    6.Pierniczki mozna dowolnie dekorować lukrem,roztopioną czekoladą,bakaliami.

    -----SMACZNEGO-----

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Właśnie upiekłam są pyszne

    Zgłoszony przez Annakarub na grudnia 4, 2020 at 20:40.

    Właśnie upiekłam są pyszne

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mam pytanie do autora - mniej więcej ile...

    Zgłoszony przez abdenago na listopada 4, 2016 at 10:36.

    Mam pytanie do autora - mniej więcej ile pierniczków wychodzi z tego przepisu? Będę wdzięczna za informację tmrc_emoticons.)

    Pozdrawiam!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witam, przepis dodałam do

    Zgłoszony przez Asiak1 na grudnia 22, 2014 at 20:07.

    Witam, przepis dodałam do wypróbowania tzn do jutra tmrc_emoticons.) Proszę tylko o informację ile to jest wagowo 0,2 litra miodu bo mam miód w dużych słoikach tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Alicja27 napisał: Czy po

    Zgłoszony przez martuszkaz na grudnia 13, 2011 at 06:29.

    Alicja27

    Czy po upieczeniu pierniczki są miękkie? tmrc_emoticons.)

    cześć tmrc_emoticons.)

    Zaraz po upieczeniu sa twardawe,miękną później-im dłużej leżą tym są smaczniejsze.

    pozdrawiam 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Czy po upieczeniu pierniczki

    Zgłoszony przez Alicja27 na grudnia 12, 2011 at 23:31.

    Czy po upieczeniu pierniczki są miękkie? tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • WYGLĄDAJĄ BARDZO APETYCZNIE

    Zgłoszony przez edyta-78 na grudnia 11, 2011 at 18:45.

    WYGLĄDAJĄ BARDZO APETYCZNIE tmrc_emoticons.p

    JUTRO ZROBIĘ Cooking 1

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszne pierniczki, dawno

    Zgłoszony przez mybeehouse na grudnia 10, 2011 at 16:55.

    tmrc_emoticons.) Pyszne pierniczki, dawno takich nie jadłam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze