3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Owsiane ciasteczka z suszoną żurawiną


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

ciasto

  • 1 łyżki cynamonu mielonego
  • 150 g masła
  • 170 g miodu
  • 100 g kwaskowego dżemu, ja używam z pigwy
  • 1/2 łyżeczki sody oczysz
  • 500 g płatków owsianych
  • 150 g suszonej żurawiny
  • 6
    2h 30min
    Czas całkowity 2h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

    Pieczenie
  1. Piec ok.30 min 180oC

  2. Przygotowanie ciasteczek
    1. płatki owsiane zmielić poz.10 1.min
  3. sodę, miód, masło, cynamon 1 min Interwa

    1. dodać dżem 40 s Interwał
    1. na koniec żurawina ; obroty wsteczne ok. 30 s
    1. z ciasta trzeba uformować wałki
    1. odłożyć je do lodówki na ok.1h
    1. pokroić wałeczki na okręgi
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Więcej zdjęć:

//alicjakwkrainie.blogspot.com/2016/02/ciasteczka-owsiane-ekologia-natura.html


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • alicja205: Wygląda, że mąka owsiana źle...

    Zgłoszony przez Alicja K na listopada 16, 2021 at 07:19.

    alicja205: Wygląda, że mąka owsiana źle zadziałała. Moje ciasteczka są kruche- na pewno nie twarde.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zamiast zmielonych płatków dałam mąkę...

    Zgłoszony przez alicja205 na lutego 14, 2017 at 19:29.

    Zamiast zmielonych płatków dałam mąkę owsianą. Wydawało mi się, że to to samo.. Nie dało się z nich zrobić wałeczka, bo bardzo się lepiły. Ciastka po wystygnięciu są takie twarde, ze można na nich starcić zęby.. Na dodatek prawie wcale niesłodkie.. Na ciastka śniadaniowe się nadają, ale na deser już nie. Nie jestem zachwycona i nie powtórze tego przepisu Sad

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze