Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
- 80 g pistacji, wyłuskanych (przed wyłuskaniem około 1)
- 300 g śmietany, 30 %, schłodzonej
- 3 łyżki cukru pudru
-
6
20min
Czas całkowity 20minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
- Rozgrzać piekarnik do temperatury 180ºC, wyłuskane pistacje wysypać na blachę do pieczenia, wstawić do piekarnika, piec około 8-10 min, aż skórki popękają. Przesypać pistację na ściereczkę, potrzeć energicznie, aby pozbyć się skórek.
- Do naczynia miksującego włożyć pistacje, zemleć 7 s/obr. 9, przełożyć do innego naczynia.
- Na noże w czystym i suchym naczyniu miksującym założyć motylek.
- Wlać śmietanę, ubić 1 min/obr. 3.
- Dodać cukier puder i rozdrobnione pistacje, wymieszać 10 s/obr. 1.
- Przełożyć do pucharków. Przed podaniem można udekorować pistacjami lub posypać kakao.
- Rozgrzać piekarnik do temperatury 180ºC, wyłuskane pistacje wysypać na blachę do pieczenia, wstawić do piekarnika, piec około 8-10 min, aż skórki popękają. Przesypać pistację na ściereczkę, potrzeć energicznie, aby pozbyć się skórek.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Komentarze
Odpowiedz