Tu jesteś:
4
Składniki
8 porcja/porcje/porcji
- 1000 g mleka
- 50 g cukru, plus dodatkowa porcja do dekoracji
- 1 szczypta soli
- 220 gbiałego ryżu, drobnoziarnistego (do deserów)
-
6
5min
Czas całkowity 5minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego wlać mleko, dodać cukier i sól, podgrzać 8 min/100°C/obr. 1,bez miarki MT.
- Dodać ryż, gotować 30/min/90°/ "Obroty wsteczne" /obr 1,bez miarki MT. Przełożyć do miski, zostawić na 15 minut, żeby ryż wchłonął mleko. Podawać na ciepło lub na zimno, posypany cukrem.
- Do naczynia miksującego wlać mleko, dodać cukier i sól, podgrzać 8 min/100°C/obr. 1,bez miarki MT.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Komentarze
OdpowiedzPyszny deser
Pyszny deser
Przepis jest super! Ja używam
Przepis jest super! Ja używam ryżu arborio jak do risotto, który daje świetną konsystencję
Dzięki za wstawienie tego
Dzięki za wstawienie tego przepisu, wielkie dzięki!
Pychotka! Do tego jabłuszko
Pychotka!
Do tego jabłuszko starte na tarce i cynamon! Istny odlot dla podniebienia!
Mariola