3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Bułki do kebaba


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

CIASTO

  • 600 g mąki pszennej
  • 250 g wody
  • 50 g drożdży świeżych
  • 1 łyżeczki cukru
  • 1 łyżeczki soli
  • 150 gramów jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki oleju
  • DODATKOWO:
  • sezam
  • jajko
  • 6
    1h 35min
    Czas całkowity 1h 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

    PRZYGOTOWANIE
  1. 1.Do naczynia miksującego wkładamy drożdże, wodę, cukier. Podgrzewamy 2 min 30 sek/37 st C/obr.1

    2.Dodajemy mąkę, jogurt naturalny, sól, olej. Wyrabiamy ciasto 3 min/Interwał.

    3.Ciasto odstawiamy na ok 1h do wyrośnięcia.

    4.Wyrośnięte ciasto przekładamy na blaszkę i palcami rozciągamy i ugniatamy tak by przybrało kształt koła. Pozostawiamy do wyrośnięcia na czas kiedy piekarnik będzie się nagrzewał. Tuż przed włożeniem do piekarnika smarujemy jajkiem i posypujemy sezamem.

    5.Pieczemy w temperaturze 200 stopni, przez około 25-30 minut, do uzyskania złotego koloru. Po ostygnięciu kroimy na 4 części.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Ben - płaska forma kamionkowa
    Ben - płaska forma kamionkowa
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Super wychodzi. Zmieniłem tylko ilość drożdży...

    Zgłoszony przez Wojtek Siudowski na maja 21, 2023 at 19:56.

    Super wychodzi. Zmieniłem tylko ilość drożdży na 30g. Bułka do kebsa idealna ! tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Polecam. Pycha.

    Zgłoszony przez MACYSIA na lutego 25, 2022 at 11:00.

    Polecam. Pycha.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobre😊Będę korzystać 😊Dodatkowo...

    Zgłoszony przez iza_zawadzka na grudnia 17, 2019 at 16:00.

    Bardzo dobre😊Będę korzystać 😊Dodatkowo opiekłam bułkę w opiekaczu, aby była chrupiąca i trochę wydrążyłam środek bo zrobiłam za małe koło i bardzo wyrosła😊Ale ogólnie bardzo smaczna, polecam😊

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze