Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
CIASTO
- 600 g mąki pszennej
- 250 g wody
- 50 g drożdży świeżych
- 1 łyżeczki cukru
- 1 łyżeczki soli
- 150 gramów jogurtu naturalnego
- 2 łyżki oleju
- DODATKOWO:
- sezam
- jajko
-
6
1h 35min
Czas całkowity 1h 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- 1.Do naczynia miksującego wkładamy drożdże, wodę, cukier. Podgrzewamy 2 min 30 sek/37 st C/obr.1
2.Dodajemy mąkę, jogurt naturalny, sól, olej. Wyrabiamy ciasto 3 min/Interwał.
3.Ciasto odstawiamy na ok 1h do wyrośnięcia.
4.Wyrośnięte ciasto przekładamy na blaszkę i palcami rozciągamy i ugniatamy tak by przybrało kształt koła. Pozostawiamy do wyrośnięcia na czas kiedy piekarnik będzie się nagrzewał. Tuż przed włożeniem do piekarnika smarujemy jajkiem i posypujemy sezamem.
5.Pieczemy w temperaturze 200 stopni, przez około 25-30 minut, do uzyskania złotego koloru. Po ostygnięciu kroimy na 4 części.
PRZYGOTOWANIE
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Ben - płaska forma kamionkowa
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzSuper wychodzi. Zmieniłem tylko ilość drożdży...
Super wychodzi. Zmieniłem tylko ilość drożdży na 30g. Bułka do kebsa idealna !
Polecam. Pycha.
Polecam. Pycha.
Bardzo dobre😊Będę korzystać 😊Dodatkowo...
Bardzo dobre😊Będę korzystać 😊Dodatkowo opiekłam bułkę w opiekaczu, aby była chrupiąca i trochę wydrążyłam środek bo zrobiłam za małe koło i bardzo wyrosła😊Ale ogólnie bardzo smaczna, polecam😊