Tu jesteś:
4
Składniki
:)
- 2 łyżeczki soli
- 25 g drożdży świeżych
- 300 g wody letniej
- 500 g mąki
-
6
1h 55min
Czas całkowity 1h 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
- * do naczynia miksującego wlać wodę, drożdże - podgrzać 2 minuty/ 37 st. / obr 2
- * dodać mąkę i sól - wyrobić 3 minuty/ obr Interwał
- * ciasto pozostawić do wyrośnięcia w naczyniu miksującym na 1 h
- * następnie podzielić na równe części - ja podzieliłam na 3,uformować bagietki i pozostawić na ok 1 h do ponownego wyrośnięcia
- * rozgrzać piekarnik do 240 st
- * bagietki zwilżyć wodą i obsypać odrobiną mąki
- * przy pomocy ostrego noża zrobić rowki w bagietce - można ale nie trzeba
- * bagietki włożyć do piekarnika umieszczając na środkowym poziomie - można na dolnym poziomie umieścić naczynie wypełnione z wodą lub rozprowadzić wodę spryskiwaczem
- * piec w rozgrzanym piekarniku przez ok 20-25 minut
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
można zamiast zrobić bułki
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzGenialne !!! polecam ...
Genialne !!! polecam
www.tomaszkoscik.com
Nie wiem, czy to kwestia piekarnika czy czego ale...
Nie wiem, czy to kwestia piekarnika czy czego ale wyszły mi dość płaskie i mało urosły w piekąc się. Ale w smaku pycha .
Jutro jade po make coz za wspanialy szybki...
Jutro jade po make coz za wspanialy szybki przepis jestem zaciekawiona smakiem
Prawdziwa miciutka bagietka Polecam
Prawdziwa, mięciutka bagietka Polecam!!!
Świetny przepis
Świetny przepis
Bardzo pyszne bagietki!!!!!!!!...
Bardzo pyszne bagietki!!!!!!!!
Szybkie i pyszne Polecam
Szybkie i pyszne
Polecam
super przepis
super przepis
ten przepis jest tak szybki i
ten przepis jest tak szybki i prosty ze uzywam go jako bazy zawsze i ostatnio modyfikuje-mieszam make pszenna i zytnia, dodaje ziarna itp zawsze wychodza wysmienite
szybkie,latwie i smaczne
szybkie,latwie i smaczne