Składniki
15 g
Składniki
- 2 płaskich łyżeczek cukru
- 15 g świeżych drożdży
- 190 g mleka
- 500 g mąki pszennej
- 1 łyżeczki soli
- 1 jajko
- 20 g Miekkiego masla
-
6
45min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu
1.Do naczynia miksującego włożyć drożdże, cukier, 2 łyżki mąki, wlać mleko, podgrzać 2min/37’C/Obr.1.
2. Dodać mąkę, sól, jajko, masło – wyrabiać 2 min//
3. Ciasto przełożyć do innego naczynia, przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na ok. 1 h.
Piekarnik nagrzać do 200’C
4. Z ciasta uformować kulki ok. 60g, Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i posypanej mąką (ok. 9 bułek). Tępą strona noża zrobić na środku każdej bułki przedziałek (uważać żeby nie przeciąć ciasta), posypać mąką.
5. Piec ok. 15 min (powinny się zarumienić)
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Zamiast mąka, bulki mozna posypac dowolnymi ziarnami.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedza mnie sie ten wypiek nie
a mnie sie ten wypiek nie udal, mysle, ze jest za malo mleka i ciasto sie dobrze nie lepi