3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Bułki pszenne z przedziałkiem


Wydrukuj:
4

Składniki

15 g

Składniki

  • 2 płaskich łyżeczek cukru
  • 15 g świeżych drożdży
  • 190 g mleka
  • 500 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczki soli
  • 1 jajko
  • 20 g Miekkiego masla
  • 6
    45min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

  2. 1.Do naczynia miksującego włożyć drożdże, cukier, 2 łyżki mąki, wlać mleko, podgrzać 2min/37’C/Obr.1.

    2. Dodać mąkę, sól, jajko, masło – wyrabiać 2 min//

    3.   Ciasto przełożyć do innego naczynia, przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na ok. 1 h.

    Piekarnik nagrzać do 200’C

    4.  Z ciasta uformować kulki ok. 60g, Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i posypanej mąką (ok. 9 bułek). Tępą strona noża zrobić na środku każdej bułki przedziałek (uważać żeby nie przeciąć ciasta), posypać mąką.

    5.   Piec ok. 15 min (powinny się zarumienić)

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Zamiast mąka, bulki mozna posypac dowolnymi ziarnami.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • a mnie sie ten wypiek nie

    Zgłoszony przez Annetta na stycznia 19, 2016 at 03:10.

    a mnie sie ten wypiek nie udal, mysle, ze jest za malo mleka i ciasto sie dobrze nie lepi

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze