Składniki
0 porcja/porcje/porcji
- 100 g cebuli
- 20 g oliwy z oliwek
- 40 g przecieru pomidorowego
- 900 g wody
- 1 kostka rosołowa
- 60 g kaszy bulgur
- 250 g ugotowanej cieciorki
- sól, do smaku
- 1 łyżeczka mięty suszonej
- ostra papryka w płatkach, opcjonalnie
-
6
30min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
Cebulę obierz, pokrój na 4 części, zmiksuj 5 sek obr.5. Kopystką ściągnij na dół naczynia.
Dodaj oliwę, 4 minuty, 90C, obrót 1
Dodaj przecier pomidorowy, 2 minuty, 90C, obrót 2.
Dodaj wodę i kostkę, gotuj 9 minut, 100C, obrót 1.
Dorzuć bulgur, gotuj 7 minut, 100C, obrót 1.
Dodaj łyżeczkę soli oraz cieciorkę, gotuj 3 minuty, 100C, obroty wsteczne "Obroty wsteczne" , obrót 1.
Dodaj miętę i opcjonalnie ostrą paprykę (szczyptę), zamieszaj 10 sekund, obroty wsteczne "Obroty wsteczne" , obr 3.
Smacznego!
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Cieciorkę zamocz i zostaw na całą noc. Na następny dzień ugotuj do miękkości w lekko osolonej wodzie.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzsuper ale mięty troszkę za dużo....
super ale mięty troszkę za dużo....
Przepyszna
Przepyszna