Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
- 400 g Ziemniaków obranych, ok. 4 sztuk
- 700 g kalarepy, ok. 2-3 sztuk
- 1 cebula
- 2 pietruszki
- 1 kawałki selera
- 1 łyżek masła
- sól
- pieprz czarny
- 8 porcje ziela angielskiego, 8 sztuk
- liść laurowy
-
6
30min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
Cebulę obrać, wrzucić do misy i poszatkować 3s/obr 5. Zgarnąć kopystką ze ścianek naczynia. Dodać masło i dusić 3 min/Varoma/obr 1. Dodać pokrojone: ziemniaki, kalalarepę, pietruszkę, seler - zalać wodą, tak aby pokryć warzywa.
Dodać przyprawy i gotować 25 min/100ºC/obr 2.
Wyłowić ziele angielskie i liść laurowy. Zupę zmiksować stopniowo zwiększając moc do 10 - przez 40 s.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzDobra zupa z kalarepy, tylko
Dobra zupa z kalarepy, tylko więcej przypraw muszę dodać do smaku, jeszcze nie wiem jakich