3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Zimowa zupa warzywna


Wydrukuj:
4

Składniki

8 porcja/porcje/porcji

  • 70 g boczku, wędzonego, w plasterkach
  • 40 g oliwy z oliwek
  • 200 g kapusty włoskiej, poszatkowanej w cienkie paski
  • 1 puszka czerwonej fasoli, odsączonej (ok. 540 g - bez wody)
  • 300 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 100 g rzepy, pokrojonej na kawałki
  • 1 kostka bulionu wołowego
  • 700 g wody
  • 1 cebula, przekrojona na połówki
  • 100 g Pora, pokrojonego w talarki
  • 6
    10min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    1. Do naczynia miksującego, włożyć por i cebulę rozdrobnić 3 s/obr. 5.
    2. Dodać boczek i oliwę, dusić 5 min/Varoma/obr. 1. Podczas duszenia włożyć kapustę i połowę fasoli do przystawki Varoma, odstawić.
    3. Dodać marchew, rzepę, kostkę bulionu wołowego, wodę i pozostałą fasolę. Nałożyć przystawkę Varoma, gotować na parze 25 min/Varoma/obr. 1.
    4. Odstawić przystawkę Varoma, założyć miarkę, wymieszać 20s/obr.6, następnie 40s/obr.10. Przelać zupę do wazy, dodać włoską kapustę i fasolę, dokładnie wymieszać. Zupę podawać gorącą.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • It's a tasty soup. You don't have to include...

    Zgłoszony przez bastardtorpid na października 24, 2022 at 03:38.

    It's a tasty soup. You don't have to include shrimp if you don't like it. Also delicious without them the backrooms

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszna!

    Zgłoszony przez HannaStyli na października 21, 2017 at 16:49.

    Pyszna!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pychotka ...

    Zgłoszony przez kaskaln13 na maja 7, 2017 at 19:04.

    Pychotka !!!
    U mnie małe zmiany - zamiast rzepy seler naciowy 100g
    zamiast kapusty włoskiej kapusta pekińska 220g
    Nie maiłam boczku - dodałam kiełbasę.

    No i wszystko - prócz kapusty, która dochodziła w varomie - od razu gotowałam razem - potem 25 sekund na 6,5 obrotu.
    Wyszła gęsta i niezwykle smaczna zupka tmrc_emoticons.)
    POLECAM

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Trzeba wypróbować

    Zgłoszony przez malgorzata 12 na grudnia 3, 2014 at 13:42.

    Trzeba wypróbować tmrc_emoticons.)Pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zukę zrobiłam tylko dałam

    Zgłoszony przez jach22 na grudnia 15, 2012 at 16:57.

    Zukę zrobiłam tylko dałam mniej składników /marchew 100g ,kapusta włoska 100 g rzepy 50 g / dodałam czosnek ,kminek /mielony/ i majeranek.Była pyszna....mniam mniam....

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Szkoda że nie mam składników

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na grudnia 9, 2012 at 10:56.

    Cooking 1Szkoda że nie mam składników potrzebnych aby ugotować pyszną zupę zimową Cooking 1 Pozdrawiam serdecznie Cooking 9

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze