3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ryżanka


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

Do przygotowania zupy będziemy potrzebować

  • 1200 g woda
  • 1 łyżeczki koncentrat bulionu drobiowego z TM
  • 1 łyżeczki przyprawa uniwersalna z TM
  • 1 szczypty pieprz
  • 2 łyżeczki sól
  • 100 g ryż biały
  • 80 g marchewka
  • 200 g przecier pomidorowy wykonany w TM, lub pomidory pokrojone w kostkę
  • 2 ząbki czosnek
  • 150 g cebula
  • 5 małych listków bazylia świeża
  • 0,5 pęczka koperek świeży
  • 30 g oliwa z oliwek
  • 6
    35h 0min
    Czas całkowity 35h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Ryżanka
  1. 1. Do naczynia miksującego włożyć pokrojoną cebulę, marchew i czosnek i rozdrobnić 5s/obr. 6. Zgarnąć kopystką wszystko na dno naczynia miksującego.

    2. Dodać oliwę z oliwek i dusić 5 min/120stopni/obr. 1

    3. Dodać wodę, ryż, przecier pomidorowy bądź pomidory, sól, pieprz, przyprawę uniwersalną i koncentrat bulionu drobiowego i gotować 17 min/100stopni/Obroty wsteczne 1 przykrywając otwór koszyczkiem.

    4. 4 minuty przed końcem gotowania dorzucić przez otwór naczynia miksującego koperek i bazylię.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

W punkcie 3 można dodać więcej ryżu, gdy ktoś woli bardziej gęste, ale nie więcej niż 200g, bo wtedy wychodzi straszna kitocha tmrc_emoticons.;)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • zupa dobra.polecam

    Zgłoszony przez mundzia3 na lutego 2, 2017 at 07:21.

    zupa dobra.polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wyszło pycha. Polecam.

    Zgłoszony przez winners42 na marca 25, 2016 at 19:23.

    Wyszło pycha. Polecam.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • wyszła bardzo dobra

    Zgłoszony przez Agacia na marca 4, 2016 at 15:08.

    wyszła bardzo dobra

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Do góry dnem

    Zgłoszony przez biegamzchtmo na lutego 29, 2016 at 12:38.

    Do góry dnem tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • zrobiona, potwierdzam pyszna,

    Zgłoszony przez agnieszka99 na listopada 6, 2015 at 11:03.

    zrobiona, potwierdzam pyszna, a ten koperek po prostu daje nam piękny zapach

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pasteryzujemy czy wystarczy

    Zgłoszony przez agnieszka99 na listopada 6, 2015 at 10:28.

    pasteryzujemy czy wystarczy słoiki odwrucić do góry dnem?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ja pierwszym razem dałem 100

    Zgłoszony przez biegamzchtmo na października 23, 2015 at 19:21.

    Ja pierwszym razem dałem 100 gram ryżu i wydawało mi się za mało tmrc_emoticons.;). Cieszę się, że smakowała. Pozdrawiam serdecznie, Michał

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zupka ok. Dzieci zjadły ze

    Zgłoszony przez paulinakp85 na października 14, 2015 at 14:51.

    Zupka ok. Dzieci zjadły ze smakiem. Dodałam 130 gramów ryżu i już była strasznie gęsta - musiałam dolewać wody bo łyżka stała na baczność  tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze