3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

sos śmietanowy na ciepło


Wydrukuj:
4

Składniki

1 litr/litra/litry/litrów

  • 3 łyżki mąki
  • 2 szczypty koperku posiekanego
  • 4 łyżki śmietany kwaśnej 18%
  • 1 kostka rosołowa
  • 0.5 litra wody
  • 6
    10min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
    Sos
5

Przygotowanie

    sos
  1. Do Blokada naczynia miksującego wlać 0.5l wody odlac do szklanki ok 2/4 szklanki wody do Blokada naczynia miksującegododać rozkruszona kostkę rosolowa odstawić 10 min 100 stopni obroty na 4 po 3 min dodać smietane bez wyłączania jak temperatura już dojdzie do 100 dolać wodę pomieszana z maka i zwiększyć na chwilę obroty tak na 5 żeby rozmieszac wszystko (tak na min)i wrócić na 3 obroty.

    3 min przed końcem dodać koperek.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Nie musi być koperku jak ktoś nie chce ja dodałam tak dla smaka żeby sos nie był mdly do kurczaka.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy