Tu jesteś:
4
Składniki
6 osoba/osoby
SOS CEZAR
- 6 kawałków Anchois, sardela europejska
- 2 ząbków ząbki czosnku
- 2 porcji żółtko, (z 2 jaj)
- 1/2 łyżeczki musztardy Dijon
- 4 łyżki sok z cytryny
- 1 łyżeczki sól
- pieprz, mielony, do smaku
- 120 gramy oliwa z oliwek
- 3 łyżki ser parmezan, tarty, OPCJONALNIE
-
6
5min
Czas całkowity 5minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
-
5
Przygotowanie
- Do miski robota wrzuć anchois i czosnek i nastaw na 5 sekund/prędkość 4
- Silikonową szpatułką zeskrob to co na ściankach, dodaj żółtka, sok z cytryny, musztardę, sól i pieprz
Nałóż motylka, zdejmij miarkę z pokrywy i nastaw robota na 4 minuty/prędkość 4
✋🏻 Jeśli chcesz dorzucić parmezan do sosu, to zrób to na tym etapie; choć jest to opcjonalne, jeśli robisz tradycyjną sałatkę Cezara, to i tak będziesz dodawać kawałki sera parmezan do sałaty - W trakcie pracy robota, przez otwór w pokrywie powolutku zacznij dolewać oliwę z oliwek (skończ dolewanie oliwy maksymalnie na 1 minutę przed końcem pracy robota)
- Gotowe!
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Tak przygotowanym sosem polej sałatę, a co Ci zostanie, schowaj do lodówki w słoiczku, szczelnie zamkniętym, około 2 dni (nie więcej ➡ świeże żółtka!, a jeśli chcesz więcej pomysłów na wykorzystanie żółtek, to zajrzyj tutaj https://luksusowakuradomowa.com/co-zrobic-z-zoltek/)
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz