Składniki
3 porcja/porcje/porcji
Dip DIABLO
- 2 strąków papryki chilli, lub 3 strąki
- 2 ząbka czosnku, lub więcej jak lubice
- 40 gramów majonezu, wykonany w TM
- 40 gramów Ketchupu, pikantnego
- 20 gramów sos sojowy
- 30 gramów miodu plynnego, max 40 gram
- 20 gramów octu winnego, lub balsamicznego
- 5 gramów papryka slodka, mielonej
- 1/2 płaskiej łyżeczki pieprz, czarnego
- 1 płaskiej łyżeczki soli, do smaku
-
6
2min
Czas całkowity 2minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
Rozdrobnić paprykę i czosnek czas 15 s/obroty 5-6
Zgarnąć kopystką na dno naczyniaDodać pozostałe składniki i zmiksować 30 s/obroty 10
Zgarnąć kopystką na dno naczynia i ponownie zmiksować 30 s/obroty 10Z reguły podwójne miksowanie pozwala na uzyskanie gładkiej konsystencji, gdyby jednak tak się nie zdażyło (użyliśmy skrystalizowanego miodu) można powtórzyć miksowanie.
Smacznego!
Dip DIABLO!
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Można przygotować nawet pięciokrotną porcję ale należy wydłużyć czas rozdrabniania papryczki i czosnku.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzdo grila dobry sos jest
do grila dobry sos jest ten
http://www.przepisownia.pl/sosydipypasty-przepisy/sos-marki-tao-tao/474771
Muszę wypróbowac na
Muszę wypróbowac na niedzielnego grilla
:DLubię ostro ten dip dodany
Lubię ostro ten dip dodany do wypróbowania
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Dip Diablo był już
Dip Diablo był już testowany/degustowany na dniach otwartych w Szczecinie dwukrotnie przez użytkowników TM.
Polecam jako naprawdę ciekawy sposób na uatrakcyjnienie smaku Waszych dań!
Jeśli coś Ci nie wychodzi użyj Thermomixa