3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Racuchy drożdżowe z jabłkami


Wydrukuj:
4

Składniki

50 g

Racuchy drożdżowe z jabłkami

  • 50 g drożdży świeżych
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżeczki cukru waniliowego
  • 2 jajka
  • 0,5 litra mleka
  • 500 g mąki pszennej
  • 2 jabłka, bez gniazd nasiennych
  • 6
    50min
    Czas całkowity 50min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Mleko, drożdże, cukier, cukier waniliowy i jajka daodajemy do naczynia miksującego ustawiamy 1min 30s/37st/5obrotów po tym czasie dodajemy mąkę ustawiamy 3min/Ciastoprzekładamy ciasto do innej miski i czekamy aż podwoi objętość Ok 15 min. Obieramy jabłka pozbawiamy gniazd nasiennych kroimy na półksiężyce. Na rozgrzany olej nakładamy łyżką ciasto i układamy jabłka smażymy do złotego koloru. Kiedy racuchy przestygną posypujemy cukrem pudrem. Smacznego!
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Cudo , pyszne i puszyste 😊

    Zgłoszony przez tomi na września 17, 2019 at 20:32.

    Cudo , pyszne i puszyste 😊

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze