3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Faworki


Wydrukuj:
4

Składniki

Ciasto

  • 300 g mąki pszennej
  • 4 żółtka
  • 1 łyżki spirytusu
  • 0,5 łyżeczki cukru
  • 0,5 łyżeczki soli
  • olej lub smalec, do smażenia
  • Cukier puder, do posypania
  • 6
    1h 0min
    Czas całkowity 1h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Ciasto
  1. 1.Wszystkie składniki dodać do naczynia wyrobić 2minCiasto
    2.Ciasto rozwałkować porcjami cieniutko na blacie lekko podsypać mąką. Ciasto pokroić na paski o szerokości ok 3–4 cm. Następnie na prostokąty 9 lub 10cm. Każdy kawałek naciąć w środku i przez nacięcie przeciągnąć jeden koniec.
    3.Faworki smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Wyjmować łyżką cedzakową i odsączyć na ręczniku papierowym z tłuszczu.
    4.Gdy faworki ostygną posypać grubo cukrem pudrem.

    Smacznego!
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy