Tu jesteś:
4
Składniki
1 porcja/porcje/porcji
Piernik Kamili
- 4 łyżki majonez
- 2 łyżki powidła śliwkowe
- 2 jajka
- 220 gramów cukier
- 420 gramów mąka
- PRZYPRAWA DO PIERNIKA
- 180 gramów mleko
- 1 łyżeczki Soda oczyszczona
-
6
46h 0min
Czas całkowity 1h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
-
-
9
5
Przygotowanie
- Do naczynia dodać majonez
- powidła
- jajka
- cukier
- kakao i przyprawę do piernika
- "Miksowanie"
- Dodać mąkę
- "Miksowanie"
- Dodać mleko i sodę
- "Miksowanie"
- Ciast przełożyć do foremki
- Ciasto włożyłyć do piekarnika nagrzanego do temp. 180 stopni i piec przez ok. 45 min.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz