3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Szybkie pizzerki z szynką i serem IKA


Wydrukuj:
4

Składniki

8 porcja/porcje/porcji

Szybkie pizzerki z szynką i serem IKA

  • 200 g sera Edam, pokrojonego na kawałki
  • 125 g mleka
  • 200 g wody
  • 50 g swieze drożdże
  • 10 g cukru
  • 60 g oleju
  • 10 g soli
  • 600 g mąki pszennej
  • 8 łyżek sosu bolońskiego, może być ketchup
  • 150 g szynki, pokrojonej w kosteczkę
  • 1 szczypty oregano
  • 6
    40min
    Czas całkowity 40min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego włożyć ser, rozdrobnić 10-12 s/obr. 5. Przełożyć do innego naczynia.
  2. Przygotować zaczyn: do naczynia dodać 125 g mleka, 200 g wody, 50 g świeże drożdże, 10 g cukru. Zamknąć pokrywę i ustawić 4 min/40°C//obr. 1
  3. Do zaczynu dodać pozostałe składniki 60 g oleju, 10 g soli, 600 g mąki pszennej typ 500. Zamknąć pokrywę i wyrobić ciasto Ciasto /2 min
  4. Przełożyć ciasto na obsypany mąką blat, zrobić z niego wałek i podzielić na 8 części. Z każdej części uformować kulę i rozpłaszczyć ją formując mini pizzę (powinna mieć 0,5-1 cm grubości). Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć mini pizzę. Mini pizze posmarować sosem pomidorowym (po 1 łyżce), posypać startym serem, szynką i na wierzch jeszcze serem. Całość posypać oregano. Piec około 20 minut w temperaturze 180-200°C na środkowej półce piekarnika
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

[color=#333333; font-family: Roboto, 'Helvetica Neue', Arial, sans-serif; font-size: 16px; white-space-collapse: preserve]W urządzeniu jednorazowo można rozdrobnić do 250 g sera. W urządzeniu można rozdrobnić białą, miękką mozzarellę (w kulce), wówczas do naczynia miksującego należy włożyć 1-2 kulki mozzarelli w całości, rozdrobnić 6 s/obr. 5.[/color]


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy